Categoriile

Comentarii mai noi

Arhiva

Sîntem în mai și roșiile au deja gust

Jur, am mîncat azi dimineaţă vo’ patru cu papară, brînză şi şuncă. Şi cu pită.

Al’fel? Real Madrid a cîștigat a două Cupă consecutiv după ce-a fost ajutată călar de arbitri în sferturi și semifinale, şi după o finală din care avem ce ţine minte: gafele lui Karius, assistul lui Marcelo la foarfeca lui Bale şi gestul lui Ramos despre care reluările ne spun că e un gu-noi! Garbigi. Basura! (E translate cu google, să mă iertaţi dacă nu-i correct.)

Spre deosebire de bunicii şi taţii noștri, cărora le zîmbeam îngăduitori cînd ne spuneau că Dobrin a fost mai bun decît Hagi, că bombe ca ale lui Eusebio nu se mai fabrică secolul ăsta, nici măcar în Brazilia lui Roberto Carlos, Adriano sau Hulk, că Germania nu merita Cupa în şepteşpatru în faţa supereroului Cruyff, că ailaltă Minune Blondă, a noastă, putea să ia batăr un balon de aur, ori că Dumnezeu a coborît deja pe pământ, să nu-l mai aşteptăm: e mic, îndesat, are probleme cu drogurile şi e cel mai bun jucător din istoria fotbalului de-acum şi până-n vecii vecilor armando,

“Sigur că da, tată, cum zici tu”

noi o să avem fazele video din 25 de unghiuri, analize golain, var şi hocai, o să avem crochiurile lui Ilie Dumitrescu, meme, boomerange şi gifuri pe care să le arătăm copiilor sau nepoţilor noștri cînd o să le povestim – cu înflăcărare și cu ciudă – că cupele 12 şi 13 ale Realului au fost o păcăleală. Una impostura! ))

“Hai, copii, să mai vedem o dată fazele!”. Și să decidă ei cine face istorie şi cine face statistică în fotbal.

Iar cu roșiile vor trebui să ne creadă pe cuvînt.

Scrie ceva