Categoriile

Arhiva

Oameni şi melci

Am pățit multe umblînd cu capu’-n telefon: m-am lovit de stîlpi, de mașini, de garduri, de oameni, de neoameni, de crengi criminale care au încercat să mă scalpeze sau să-mi scoată ochii, am călcat în gropi, în rahați, am călcat un melc (care-i în top 3 cele mai groaznice sunete din lume), mi-am călcat câinele, am călcat desene pe asfalt cu tot cu copiii care le colorau, dar faza de azi m-a convins să renunț la obiceiul ăsta: eram la semafor și m-am surprins plecînd de pe loc, fără să ridic privirea, ghidîndu-mă după semnalele sonore pentru orbi!

Păi nu sîntem noi idioți? Ochii, dacă ai noroc să-i ai, sînt pentru privit înainte, la drumul tău printre oameni și melci, ori pentru uitat pe sus, după avioane, păsări, ceasuri, clopote, drone sau dragoni, ori pe jos, unde, vorba cuiva, “tot timpul, da’ tot timpul găsești ceva și de obicei bani”.

Deci dacă mă mai vedeți mergînd pe stradă cu ochii-n ecran, aveți voie să-mi dați un șpiț în cur. Capu’ plecat în telefon e noua “poziția nu se iartă”.

Scrie ceva