Categoriile

Comentarii mai noi

Arhiva

Bună dimineaţa

Cine-a zis că micul dejun se mănîncă dimineața? Pentru mine e prima masă a zilei, că e 9, că e amiaz’, că e 4 după-masa. Cînd te trezești, iei micul dejun.

Cine-a zis? Două restaurante din Cluj, azi, la 12:30. Am încercat să le păcălesc pe chelneriţe, le-am zis “bună dimineaaaața, o omletă, vă rog”, ele nu, că “bună ziua”, că micul dejun e doar pînă la 11:30 şi degeaba îl întreabă pe bucătar, că o să le răspundă că “există destule specialităţi în meniu”.


Bine, bă, aveţi reguli şi vă ţineţi de ele, foarte frumos. Dar primul restaurant era gol. Nicio masă ocupată! Şi ieri dimineaţă (cînd mi-au taxat lămîia din apa minerală cu 50 de bani) era la fel: pustiu. Probabil la ora aia se serveşte, în mod obişnuit, nimicul-dejun ‪#‎badumtsss.

În al doilea local, după ce mi s-a explicat din nou cît e ceasul, am comandat ceva “de prînz”. Groaznic. Alo, domnu’ bucătar, vezi că ai dat în ceva şi ţi s-a spart baia de ulei. La mine în farfurie. Uită-te bine la ea, că ţi-am trimis-o înapoi. Păi de ce bagi la creaţie, chefule? Nu mai bine spărgeai două ouă lîngă o brînză şi-o slănină alintată bacon?

Pot pricepe că micul-dejun e mai ieftin decît “specialităţile” şi de-aia restaurantele nu vor să-l dea toată ziua. Să-l facă mai scump după 11:30! Şi să-i zică altfel, dacă vor: the big dejun, royal with cheese samd. Dar să-l servească dacă oamenii îl cer. Mai bine decît să se uite la nişte mese goale, în speranţa că apare cineva care să invoce raţele şi somonii din congelator.

Scrie ceva