Categoriile

Comentarii mai noi

Arhiva

Dr. Taxi

– Ce-ați pățit la picior?
– Mi-am rupt meniscul.
– Ah, și eu l-am avut rupt.

Orice, da’ orice i-aș fi zis, a pățit-o și el sau vreo rudă. Dacă aș fi intrat în taxi cu o secure împlîntată în cap, povestea ar fi fost identică.

– Ah, și nașul meu a avut tot așa. A vrut să se opereze. I-am zis că dă-i dracu’ de doctori, că imediat vor să te taie, că atunci e mai mare șpaga. Gipsarul, ăla e șmecher, îți gipsează tot și cade singur toporul în 5-6 luni, nu mai faci operație. Dai două-trei milioane și scapi, nu 15-20 cît e la doctor.

Sînt simpatici taximetriștii din București, te țin de vorbă (dacă ești pe bancheta din spate, nici nu se mai uită la drum, stau întorși înspre tine să te privească, politicos, în ochi) doar ca să nu te prinzi că ocolesc.

Ei nu știu că la Cluj mă costă 15 lei doar să iau taxiul pînă la primul non-stop. Așa că l-am lăsat să vorbească și să înconjoare cît s-a simțit el bine (din partea mea putea să se învîrtă într-un sens giratoriu), că la final tot 13 lei era cursa, atît de ieftin e taxiul în Bucureşti!

Dar cînd să mă lase, am început eu să-i zic cum o să mă operez, cît durează recuperarea, cum aștept să mă întorc pe teren, cum nu știu dacă o să-mi fie frică să pun piciorul la minge. Aparatul mergea pe “staționare” (doar din monedele pierdute prin buzunar puteam să stau vreo 3-4 ore), iar eu aveam, dintr-odată, chef de povești, cînd el voia să plece mai departe.

Omul mă mai privea doar cu un ochi, cu celălalt era pe tablețici. Așa l-am ținut trei minute, iar cînd a prins un moment de pauză (se știe că noi, ardelenii, ne odihnim după fraze lungi) a luat repede o comandă și mi-a urat sănătate, în timp ce coboram, alene, din mașină: “S-a vindecat bine nașu-meu, nu zic, dar nici să stai șase luni cu el în gips nu-i treabă. Mai bine vă operați, totuși, poate acolo la dvs. la Cluj nu-i așa scumpă șpaga”.

Nu știu cît se dă la doctori în Cluj, dar dacă tot i-am depășit cu prețurile la taxi, chirii, metru pătrat și bere în centru, ar fi păcat să rămînem de fraieri cu șpaga.

Scrie ceva