Categoriile

Comentarii mai noi

Arhiva

Electric Castle

Farmec, nefarmec, brand, nebrand, era cu mult mai mişto la Electric Castle dacă nu ploua în halul ăla. “Dă-te, bă, Emile, serios? Şi campionatul european era cu mult mai mişto dacă România ajungea în finală”. Așa-i, am început cu un loc comun, dar chiar sînt unii care insistă că, fără ploaie, Electricul “n-ar fi la fel”.

Sigur că n-ar fi la fel. De exemplu, în nopțile de vineri şi sîmbătă ai putea face şi altceva decît să cauţi întruna adăpost sub stinghii de 1 metru sau sub umbreluţele de cocktail din zona food. Ai putea să vezi un concert la main stage fără să te bată ploaia în cap, nemilos și neîncetat, să iei și niște scatoalce de vînt, de ajungi să-l implori pe Ăl de sus “Stai, domnu’ Piedone, nu mai da”. Ai mai putea să stai pe iarbă (sau pe ce-ţi place ţie), sprijinit de castel, ori să te lungești sub copaci, pe paturile alea uriaşe din europaleţi şi să-ncerci să nimereşti luna ascunsă printre frunze şi perdele de fum.

Dar nu poţi, că tu trebuie să umbli kilometri prin ploaie şi glod, cu prietenii după tine. Păi vineri noaptea mă simţeam ca Noe în ziua potopului: “E toată lumea? Unde-i bizonu? Era cu voi! Unde-s melcii? Unde-s lupii, bă? Iar am pierdut unicornul. Dă-l încolo, că ne găseşte el”.

electric dumi

N-am idee cît să fi pierdut organizatorii din cauza ploii. Pe facebook, au scos ce se putea mai bun din asta, în special imagini faine, care vînd ideea că ploaia nu e rea. Nu e, dar aia de vineri şi de sîmbătă n-a fost ploaie. A fost ceva puhoi moldovenesc pe steroizi, PMS.

Oricum, parcă mutaseră festivalul tocmai din cauza vremii, deci sigur nu-s tare fericiţi că au pus arătătorul pe calendar încă o dată greşit.

Negustorii de băutură şi mîncare şi-au scos banii, probabil, pentru că unele preţuri săreau gardul, dar nici ei nu-s încîntați. Doi dintre ei mi-au zis că putea fi “cu muuult mai bine”, dacă nu ploua aşa tare. Poate am sondat greşit şi am comis un ires, dar mă-ndoiesc, pentru că în multe momente am găsit zona food aproape goală.

Dintre oamenii veniţi la festival, mulţi au plecat mai devreme vineri şi sîmbătă, mulţi n-au mai avut chef să vină duminică şi mulţi au renunţat la concerte dacă au găsit pe undeva o juma’ de carapace sub care să se ascundă. Sigur că “mulţi” nu e o cifră care să vă convingă, dar aşa i-am ‘numărat’ eu din teren. Apropo, ar fi fain să aflăm mai multe despre numărul de 121.000 de oameni prezenţi la festival în cele cinci zile, că toată presa l-a luat din comunicatul oficial şi l-a pus în titlu, dar nu ştim exact ce înseamnă.

Ploaia e faină cînd te ia de mînă și te cheamă la dans, te ridică în aer și te lasă să te pierzi în piruete, vorba poetului, apoi dispare și te lasă să te odihnești puțin, înainte s-o luați, mîine, de la capăt. Dar cînd îți intră (prin ochi!) sub pelerină, te muşcă de sfîrcuri și te strînge de ouă, ore-n șir, făra-ncetare, parcă te-ai duce acasă, că nu mai e pont, s-a stricat cheful.

Astea fiind zise, nu uitați să dați SHARE! Nu mie, bă, pozei cu cei doi care se iubesc în noroi, că n-a dat încă toată lumea. Și eu i-am văzut acolo (cred că s-au tăvălit o vreme), dar nici n-am putut să bag mîna după telefon, că ploaia stătea la pîndă. Fotografia care ilustrează textul ăsta a făcut-o un prieten mai curajos, care acum are un apple murat, cu butonul “de sus” stricat, telefonul blocat pe speaker și camera fixată pe efectul “ceaţă”.

* apropo de prețuri, îl întreb pe același prieten: “Hotdog ți-ai luat, bă? “Da, dar hai să nu-i zicem hotdog, că am dat 18 lei pe el. Să-i zicem cumva cîrnăcior de vînat domestic, cu muștar nobil și sos de roșii proaspăt culese din grădina ursului”.

Citeşte şi: 13 întîmplări și închipuiri (care pot fi povețe pentru anul viitor) 

Vezi şi: 5 momente faine de la festival (VIDEO)

Scrie ceva