Categoriile

Comentarii mai noi

Arhiva

Arsenie Boca tânăr

Într-o noapte mă-ndreptam (în sensul că încercam să umblu drept) dinspre Booha, unde muzica ţinea loc şi de conversaţie, aşa că, prin semne, Mihai m-a-ndemnat să numărăm sandalele şi tenişii care duc bine ritmul, la mesele alăturate…dar divaghez.

electroclown

Ziceam că mă îndreptam înspre Grigorescu, şi pe unde s-o iei dacă nu pe celebra stradă Ilie Măcelaru (mă-ntreb cine n-a auzit de ea, în Cluj!), unde aproape că ne-am împiedicat de o plasă de rafie abandonată, plină cu chestii moarte. Dar nu erau nici pisoiaşi, nici guppy, doar nişte cărţi de citit.

Am ales două ca să iau cu mine acasă.

1.“Istoria sportului românesc în date”, deh, că-i sport şi că începea promiţător, cu Burebista, care “i-a înălţat pe daci prin exerciţii..” şi

2. romanul „Expediţia Dacia 2050”, de Ion Preda (probabil nici o legătură cu mult mai celebrul Fane Preda), pe care am luat-o după ce am deschis exact la pasajul “Aprinde girofarul! strigă Emil de la timonă” şi fiindcă îs un narcisist împuţit, vorba lui Şchiopu, mă vedeam deja învîrtind volanul ăla dubios, undeva printr-un golf columbian.

Dar cea mai importantă descoperire din plasa de rafie a fost o poză pe care astăzi am avut-o toată ziua la buzunarul de la cămaşă şi pe care o s-o port de fiecare dată la piept, bineînţeles dacă-mi permite outfit-ul.

Cred, şi oamenii care au văzut-o îmi dau dreptate, că e vorba de un portret fotografic al lui Arsenie Boca în tinereţe, dar oarecum modern, deci ceva pe cît de bizar, pe-atît de miraculos.

arsenie boca tanar

PS: Muzica o punea Electroclown, pe care dacă-l vedeţi pe vreun afiş la voi în oraş, faceţi-i nişte ochelari cu markerul, da’ dup-aia musai join the party!

Scrie ceva