Categoriile

Comentarii mai noi

Arhiva

Ora de desen

Ieșirea de pe A3 la Cîmpia Turzii e complet blocată. Coloană pe 10 km. Accident mare, povestește cineva.

Oamenii au ieșit din mașini, la o țigară. Un copil se dă cu trotineta pe banda de urgență. E tot un zîmbet, știe că așa ceva nu se întîmplă pe autostradă. În toamnă, la școală, nimeni n-o să-l creadă.

Dacă ridici ochii, vezi avioanele de la baza militară Luna. Acum sînt la ora de desen. Linii, cerculețe și bastonașe, trasate conștiincios pe un cer care astăzi putea fi mai senin. Unul dintre piloți rupe formația și începe să mîzgălească, preșcolărește, văzduhul.

poza avioane

Ne-o fi văzut gură-cască pe autostradă și și-o fi propus să ne scoată din amorțeală. “Bravo! Ne place! Mai fă!” Lumea ar fi aplaudat, ar fi chiuit, dar sînt oameni în jur.

În coloană, cineva claxonează. Luuuung, neîntrerupt.

“Doamnă, ce faceți, ați înnebunit? De ce claxonaţi? “

“Păi nu-i posibil așa ceva!! Sîntem pe autostradă și toată lumea s-a oprit să se uite la avioane!!”

Oamenii zîmbesc nervos. Ah, nu. Noi sîntem obligați să fim aici. Noi ne grăbeam foarte tare undeva.

Barem de-am avea liniștea (sau nebunia) să facem o chestie de-asta, odată. Să oprim circulația pe autostradă ca să ne uităm după avioane, păsări sau zmeie.

Să ieșim din formație și să mîzgălim și noi, măcar cu degetul arătător, cerul. Să chiuim și să aplaudăm. Să ne dăm cu trotinetele printre maşinile oprite. Chiar dacă luni, la muncă, n-o să ne creadă nimeni.

 

păsări călătoare. cu motoare.

A video posted by emilzice (@emilzice) on

1 comentariu la Ora de desen

  • PATAN FLORICA

    Modernism cu accente suprarealiste intr-un temei de recuperare creativa a libertății de ființare, supusă rutinei unui timp extrem de grăbit!

    Memorabilă pagină!La căt mai multe!

Scrie ceva