Categoriile

Comentarii mai noi

Arhiva

Ovidiu

Vă plîngeţi întruna de vecinul de la bloc care vă scoală cu burghiul sîmbăta dimineaţa. Sînteţi jalnici. Vecinul meu de la casă are burghiu, flex, drujbă, betonieră – şi le foloseşte pe toate. Dar mie nu-mi pasă că mă trezeşte, mă enervează că munceşte neîntrerupt şi mă face să arăt ca un trîntor.

Dimineaţa la 5, Ovidiu îşi întrerupe somnul ca să construiască o cuşcă de cîine pînă la micul dejun. Dar ce cuşcă! Izolată, încălzită, cu mansardă, cu o căsuţă mai mică ataşată, pentru oaspeţi. Arată atît de bine că şi eu m-aş muta în ea! Şi probabil voi fi nevoit, dacă mai rămîn în presă.

Dar să revenim la micul dejun, care e gata deja, că Ovidiu are treabă. Ca să-i pice bine crenvurştii (făcuţi de el, în casă, doar din ingrediente naturale) începe cu o muncă mai lejeră, în grădină. A cultivat legume cît să umple Piaţa Mare dintr-un oraş mai mic, gen Clujul, şi le îngrijeşte pe fiecare în parte cu atîta meticulozitate, că şi un chinez s-ar enerva la un moment dat: “Hai, omule, mai sari cîte una, că nu te verifică nimeni”.

Continuarea de neratat e pe DC.

Scrie ceva