Categoriile

Comentarii mai noi

Arhiva

La Zoo

Într-o sâmbătă noaptea, cînd știam sigur că am la mine buletin, permis, RCA, talon și toate farurile funcționale, am dat 3 ture prin fața polițiștilor care stăteau cu fiola în Piața Unirii, numai ca să mă oprească și să mă întrebe “ați băut?”. Și atunci să mă prefac îngrijorat și să bălmăjesc “nnu, sssigur că nnu“, apoi să cobor clătinat din mașină, doar ca să încerc fiola și să le văd fața cînd ar fi ieșit zero la sută.

O săptămînă mai tîrziu, în drum spre o grădină zoologică din Ungaria, am descoperit că buletinul era expirat din iunie și permisul din ianuarie (!), ceea ce ar fi însemnat o amendă de vreo 5 milioane dacă mă opreau în noaptea aia.

După alte cîteva ore, mă plimbam și mă uitam ce condiții faine au la Zoo babuinii, caprele și struții, confirmîndu-mi-se încă o dată că Dumnezeu are grijă de cele mai proaste lighioane ale sale.

UPDATE. Am fost la evidența populației în Cluj și nu-mi pot schimba buletinul expirat pentru că “ne pare rău, nu facem buletine, nu există folii (FOLII!), nicăieri în țară”. Fără buletin, nu-mi pot schimba nici permisul expirat (din ianuarie). Nu există folii. Serios. Nu e banc…. domnu’ polițist.

PS: Şi unde-s băieţii deştepţi din papetărie care fac afaceri cu statu’ cînd ai nevoie de ei?

Scrie ceva