Categoriile

Comentarii mai noi

Arhiva

Electric Castle 2014 – Bigger, better and stronger! (Guest post by Bizzonu)

DAY I

Some London “sheat”!

Băieţii de la Dub Pistols au încântat miile de electricieni în prima zi de la Electric Castle 2014. Ne-au (re)amintit, dacă mai era cazul, că DUB-ul de cea mai bună calitate este produs în cele mai sofisticate boilere din Londra. Ca şi toată muzica, “main” sau “underground”. Am zis! Mulţumim, Dub Pistols pentru cocktailul letal de dub-big-beat-hip hop.
PS: Încălziţi-vă lămpile, diodele, tranzistoarele şi led-urile şi mergeţi să bobinaţi ritmuri de calitate la Bonţida!

WILKINSON FEAT MC VISIONOBI live @Electric Castle Festival

Încă o porţie de adrenalină direct din inima Londrei, din partea domnilor Wilkinson feat. MC Visionobi. Nice beats and vibes, gentlemans!

Die ANTWOORD

Nu-s musai fanul “ţăcăniţilor” de la Die Antwoord, dar au făcut un peforming pe cinste.
Pt. cunoscători: Roumeiniaaaaaaa! MiahhhAaaaaaaaaaau!
PS: Biatschhh!

SUBCARPAŢI

Folclor underground de calitate, produs de SUBCARPAŢI. Fără filtru!

O trupă românească care a crescut enorm în ultimii ani. Respect!

DAY II

WOW! Thievery Corporation – Lecţia de peste ocean!

Capul de afiş al zilei a doua de la #‎ElectricCastle a fost reprezentat de americanii de la Thievery Corporation. O samă de artişti, tătici virtuozi, MC’s, entertainers de primă mână, care ne-a purtat într-o călătorie unică, pe ritmuri de dub, reggae, acid jazz, and so on… Sindicatul “hoţomanilor” ne-a arătat cam ce înseamnă un show total, importat de peste ocean la poalele ruinelor castelului electric din Bonţida.
PS: Poate cineva bagă la cap ce înseamnă să aduci artişti care contează în Transilvănica
Până atunci ne reinventăm cu Idolul Billy şi Smokey!
Dacă-i prindeţi pe aceşti hoţi din Washington pe undeva prin Europa, nu ezitaţi să-i arestaţi preţ de un show.

#‎ThieveryCorporation

FOREIGN BEGGARS

O lecţie adevărată de hip-hop şi atitudine de la Foreign Beggars! Nişte maestri ai verbului din Marea Britanie, cu un skill incredibil! Dacă îl ascultaţi pe Orifice Vulgatron aka Pavan Mukhi (puştiul cu vorbele, cel scund), veţi vedea că face cât 10 eminemi.

DAY III

BONOBO

Proiectul live al britanicilor de la BONOBO a făcut diferenţa în ziua a treia a festivalului #‎ElectricCastle. O incursiune interesantă, originală, care te poate ajuta în final să te înţelegi (şi) cu celelalte “specii”. Peace!

PS: Cimpanzeul Bonobo este cunoscut în special pentru standardele sale ridicate în privința comportamentului sexual. Activitățile sexuale își fac apariția în situațiile de conciliere a conflictelor, în exprimarea afectiunii, ca expresie recunoscută a statutul social, ca rezolvare a stărilor de exciție și în scopul reducerii stresului. Împreună cu cimpanzeul obișnuit, bonobo este cel mai apropiată specie extantă de om (98% din ADN-ul uman)

SHIVER

Şi o lecţie de Electro-House, Techno, Breaks etc, de la SHIVER! Un DJ autohton simpatic (artistul adoptat de EC), care a pornit de jos, însă şi-a văzut visul cu ochii: de-a mixa pe scena Electric Castle încă de la prima ediţie. Mesajul său plin de “electricitate” este compus chiar de décor. Enjoy!

DAY IV

ŞUIE PAPARUDE

Paparudele au fost la înălţime şi au cântat, ca de fiecare dată, pentru inimile electricienilor! Mai e cineva aici?

PS: A fost odată kk niciodată…

GRAMATIK

Cei de la Gramatik ne-a învăţat să scriem şi să citim corect în limba electrică.

Denis Jasarevic “Gramatik” este ultimul headliner de la #‎ElectricCastle, care a încântat atmosfera cu ale sale mixuri ludice. Frumos!
#‎Gramatik

And the winner is…DUB FX!

Dacă “Ziua III” de la Electric Castle a fost mai “subţire” (spun unii), ultima zi la castel a rupt malu’ la scena principală! După show-ul de rigoare al celor de la Şuie Paparude – Fă, Dobrică, ne mai ţii mult? – care au ridicat pulsul mulţimii tot mai eterogenă, a urmat ARTISTUL Benjamin Stanford.
Venit în postura de rezervă la festival în locul bolnăviorului Rusko, australianul DuB FX a plantat pe iarba de la Bonţida un imens pilon energetic, alimentat de miile de electricieni, seduşi de bitbox-ul, improvizaţiile, stilul magicianului din Australia. Unele surse susţin că mesajul s-a reverberat în galaxie, iar alienii încă mai dansează pe bitbox-ul său. Un tip talentat, care s-a reinventat pe stradă şi a ridicat standardele în branşă. BIG UP! #‎DubFX

PS:  1. Felicitări organizatorilor pentru inspiraţia de a-l aduce pe domnul Benjamin Stanford în Românica.
2.Pt autorităţi: Dacă la Billy Idol în centrul Clujului s-au vândut 4.000 de bilete şi a trebuit mutat în Piaţa Unirii, la Bonţâda, la vreo 35 de kilometri de Cluj, s-au perindat în cele 4 zile vreo 100.000 de oameni.

Images and Words by twitter.com/biZZonu

 

Scrie ceva