Categoriile

Comentarii mai noi

Arhiva

Superinterviu cu Andreea Câmpeanu, femeia fotograf care s-a întors din Madagascar la Cluj fără poziții în aparat, dar cu o expoziție musai de văzut

foto by Rares

Nimeni nu știe că eu am fost cel care i-a pus Andreei prima dată un aparat foto în mînă. Nimeni nu știe, pentru că nu e adevărat. Dar am susținut-o cum am putut mai bine, mai ales “încurajînd-o” că o să-și piardă laptopul, banii, aparatul foto și degetul mic de la picior dacă tot se plimbă singură prin Africa. Datorită mie, a fost vigilentă și s-a întors acasă întreagă. Am găsit-o aseară pe messenger și am întrebat-o cîteva lucruri de bun simț:

– Bună, Andreea.

– Ce??

– Te-ai întors de curînd din Madagascar?

– ???

(se miră pentru că ea știe că eu știu că s-a întors alaltăieri și am vorbit deja de 10 ori de-atunci; nu s-a prins că îmi intru în rolul de intervievator)

– Mai ai ceva poziții în aparat?

– Hahaha.

(aici i s-a părut amuzant pentru că ea are, cred, aparat de-ăla modern, de bagi filmul direct în calculator)

– Viața e așa de veselă în Madagascar ca în desenele animate?

– Nu știu cum e viața în Mada față de desene, că nu am vazut desenele!!!

(și aici s-a încheiat interviul, pentru că următoarele întrebări erau toate legate de zebră și de hipopotam și de leu și de locurile prin care au fost ei în desene și de lemurii ăia cu I like to move it move it, altceva nu mă prea interesa)

Deși a plecat în Madagascar fără să se documenteze (cum să nu vezi filmul ăla???), Andreea e un fotojurnalist foarte foarte bun, publicînd fotografii africane prin National Geographic, Washington Post, Le Figaro, Wall Street Journal și Emilzice.ro (poză cu lemuri).

Azi, 4 mai, pe la 18.00, Andreea își expune munca, la Turnul Croitorilor. Fotografiile vor rămîne acolo pînă în 10 mai. Ea se întoarce apoi în Africa, unde va lucra pentru France Press.

Emilzice să mergem să vedem expoziția asta, e cu poze ca astea din afiș, deci merită. Plus că mîine va fi acolo și Andreea să vi le povestească.


PS: Nu vor fi pișcoturi!! Acum că știți asta, e cam greu să nu veniți, o să creadă lumea că de-aia nu veniți că nu vor fi pișcoturi :D.

3 comentarii la Superinterviu cu Andreea Câmpeanu, femeia fotograf care s-a întors din Madagascar la Cluj fără poziții în aparat, dar cu o expoziție musai de văzut

Scrie ceva