Categoriile

Comentarii mai noi

Arhiva

Nu e prea tîrziu să dregem Briliantul

Ieri, se publica asta pe gsp:

Adrian Mutu, într-o poză de acum o sută de ani, cu şuviţe blonde cum numai fotbaliştii din divizia D mai au, tatuajele neterminate, la ceva crîşmă de cartier, închinînd un pahar de vin ce pare ieftin. Comentariul: „Briliantul s-a simţit mereu în largul său în compania unui pahar de vin bun”.

Ce poate să aducă pozitiv, înaintea unui meci al „naţionalei”, un articol despre “şpriţuri” şi femei, ilustrat aşa? De ce să continui să iei la mişto un om cu multe metehne, e adevărat, care însă rămîne cel mai bun fotbalist al României? Bineînţeles că au început măscăricii să comenteze: „Ce faţă de cocalar are Mutu”, „Ce mutră de prost are ăsta”.  Oare chiar ăsta o fi e scopul unui ziar de sport, „cel mai citit” din România, să-i agite pe agitatori, să dea de ros pekinezilor de serviciu?

Daaaar, a doua zi, quelle surprise, GSP drege busuiocul (ce noroc cu presa online!): schimbă poza cu Mutu, pune una chiar OK, îl bagă şi pe Marica în peisaj şi iacătă cum se schimbă percepţia comentatorului, care începe să se ia de „barbugiu” şi să-l lase pe Briliant în pace, că, deh, acuma e la costum. Ceea ce mi se pare corect.

Mutu a greşit, Mutu a fost pedepsit. Să nu uităm că acum joacă la ….staţi să dau un google….la Cesena! Nu ştiu cum să scriu asta fără să sune patetic, dar băiatul ăsta e cam tot ce a rămas unei „naţionale” care are încă pretenţii să ajungă la un turneu final. Altfel, Piţi tot o să-i schimbe pe Nicoliţă cu Roman şi pe Bucur cu Stancu, băieţi buni şi serioşi, iar noi o să ne trezim visînd cu ochii deschişi că vor reapărea pe teren „drogatul de Mutu”, „criminalul de Lăcătuş” sau „ăla care a uitat limba română, Răducioiu”.

PS: Luaţi de citiţi un articol foarte bun despre „naţionala” noastră din 1930, în jurul unui Campionat Mondial unde România a întîlnit (ca şi în seara asta) Uruguayul, prima campioană a lumii.

sursa foto

1 comentariu la Nu e prea tîrziu să dregem Briliantul

Scrie ceva