Categoriile

Comentarii mai noi

Arhiva

Cum a ajuns tînărul Ion M. la urgenţe, după ce a fost atacat de o cacao cu lapte

Mîncarea o să ne omoare. Grăsimi, E-uri, zahăr, plastic sau ce-o mai fi în ea, astea-s armele cu care încearcă să ne facă felul.

Se pare însă că nici un aliment nu este atît de periculos precum o cană de cacao cu lapte, aflăm din povestea tînărului Ion M. (a se citi Ion Me), revenit recent de la urgenţe:

„Ar fi fost a treia zi consecutivă în care cînd beau bere cu cozonac, prea mult pentru mine şi ficatul meu. Aşa că am decis să-mi fac, în schimb, o cacao. Am turnat laptele în cană, am pus-o la microunde şi am setat pe ‘1 minut’. Cînd a sunat clopoţelul, am deschis uşiţa, am scos cana şi am adăugat – cum le place bucătarilor să spună – două linguriţe de cacauă. Gust, dar nu-mi place, nu se încălzise destul. Cuptor, ‘1 minut 30 secunde’. Ding! Iau cana cu mîna dreaptă, simt aburii, era foarte fierbinte. Cu stînga împing uşa de la microunde, dar în timpul mişcării, observ că nu-i prea bine amestecată cacaua. Aşa că tot cu stînga iau linguriţa, dar, cînd s-o bag în cană, uşiţa de la cuptor, neînchisă bine, se arcuieşte şi îmi fute una peste mînă!  

Aşa, la un mic calcul de geometrie în spaţiu, une credeţi că s-a dus lichidul fierbinte? Am sunat urgent la 911 – număr nealocat, lua-le-ar dracu de filme americane -, apoi 112, „alo, salvarea”, urgenţe, înapoi acasă.

Vă povestesc asta stînd în fund, cu gheaţă pe instrumente. Iată-mi împlinită o mai veche fantezie sexuală, chiar dacă scenariul nu-i tocmai cum mi l-am imaginat”.

Îi mulţumim domnului Ion M. pentru poveste, deşi înclinăm să credem că a inventat-o. Dacă totuşi e adevărată, înseamnă că mîncarea caută noi moduri, mai practice şi mai rapide, să ne omoare. Să fim vigilenţi!

PS: Aţi mai văzut Cola Cao pe undeva?

Scrie ceva